Clair Leistra overleden

Clair

Vannacht is op 77-jarige leeftijd Clair Leistra overleden. Clair maakte begin jaren ’60 haar debuut in “Avonturen van een zigeunerjongen”, de eerste van in totaal 12 rollen. Haar aandeel in het succes van Rex Film was enorm, zo was zij naast actrice tevens script-girl, assistent-regisseur en sprak zij talloze stemmen in. Daarin was Clair onvolprezen, een vakvrouw pur sang. Eind jaren ’70 speelde ze nog mee in de eerste Billie Turf-film, waarna emigratie naar Nieuw-Zeeland volgde. In haar woonplaats Timaru City liet zij deze zondag helaas het leven.

Clair, je hebt actief meegeholpen om deze website zo volledig mogelijk te maken, dat werd als erg bijzonder ervaren. Heel veel dank voor je gigantische bijdrage voor én achter de schermen, wat heb je toch veel moois nagelaten! Rust zacht.

TweeJongensEnEenOudeAuto03
Clair Leistra en Hub Odekerken in “Twee jongens en een oude auto”

6 gedachten over “Clair Leistra overleden

  1. lieve clair een bijzondere vrouw is heengegaan en dat was jij !!!!!!veel sterkte voor de verdere familie gr annemie

    Like

  2. Clair begon haar loopbaan bij de Rex Film Productie in 1958 tot 1977 als stemmen-maakster.
    Zij bleek een natuurtalent te zijn en heeft in de loop der jaren honderden stemmen ingesproken !
    Al gauw kwam zij in vaste dienst en werd script girl en weer later assistent regisseur. Bovendien bleek zij een heel goede actrice te zijn en speelde in 12 films belangrijke rollen.
    Zij was een prettige collega, had altijd goede zin en mopperde nooit.
    Naar Rex Film normen: zij was formidabel…..
    Het ga je goed meiske…. Henk van der Linden

    Like

  3. lieve Clair,
    Als kind zag ik je in mijn eerste Rex film die ik bekeek in het van Swinden Theater in Amsterdam Oost: Sjors en Sjimmie op het pirateneiland. Niet dat ik mij daarvan bewust was maar ook ik raakte onder de indruk van die prachtige Prinses. En je werd gaandeweg voor mij een bekende ster die ik op allerlei manieren weer terug zag in de spannende Rexfilms. Ik weet nu dat je de Secretaresse was in de geweldige Film Pietje Bell maar ook de Gravin in de Vrijbuiters van het Woud en de stoere Zuster Clarissa in Twee jongens en een Oude Jeep

    Ver daarna bewonderde ik jou als Clair Robins die samen met Jos Robins (Jos van der Linden) Het Dynamische duo De Robins vormden de film De Robins en het Robot complot en in de TV serie De Robins en de S 100.000 schat. Dat waren voor mij twee hoogtepunten. Na mijn briefwisselingen en ontmoetingen die ik had en nog altijd heb met Henk van der linden en mijn bezoeken op deze prachtige Site voel ik mij inmiddels een heus familielid van de Rex films familie en voelt het voor mij als dat er een familielid is heen gegaan. Ik heb het geluk dat ik in staat ben om veel van de films regelmatig nog eens terug te zien…..ik heb er de laatste jaren veel verzameld al dan niet met behulp van Henk.

    Ik bedank je voor al die mooie rollen die je hebt gespeeld , de Stemmen die je hebt ingesproken zodat het Limburgs ook voor ons in het Westen verstaanbaar werd en zoals ik pas hoorde door jouw inspirerende werk dat o.a. heeft gemaakt dat wij allen van deze geweldige site mogen genieten.

    Rust in Vrede want je verdient het !

    Rexsfilms Fan
    Bert Schoonhoven
    Amsterdam

    Like

  4. Bij het zien van mijn eerste jeugdfilm sjors en sjimmie op het pirateneiland in het rembrandt theater 1963 in den haag heb ik Claire (Prinses Juanita) gezien en ze heeft toen der tijd een indruk achtergelaten (wow een prinses). Ik ben zelfs 4x naar dezelfde film geweest voor de geweldige actie/spanning in de film (maar stiekum een beetje voor Juanita)
    Ik heb vele films van Rex films mogen zien doordat ik als 8 jarige elke zondag naar de film mocht (0,65 cent) en ik hoop dat deze geweldige films met goede acteurs en actrices nog allemaal op dvd uitkomen in een dvdbox

    Claire rust zacht
    Groet van een fan

    Like

  5. Lieve Clair,

    Je was voor mij heel bijzonder, nooit heb ik iemand zoals jij ontmoet!

    Ik ga je ontzettend missen.

    Lydia Van den Nijden

    Like

  6. Lieve Clair,

    Jij noemde mij altijd “je kleine zusje”…………….
    Ik ga je ontzettend missen……….

    Jij maakte een groot deel uit van de “Rex-familie”, je speelde geweldige rollen, je
    gaf aan veel spelers je stem en die zullen wij nog jaren blijven horen…….

    In de Dik Trom films hoorde je altijd…….”hij was een bijzonder kind……en dat was hij……”

    Jij was een bijzondere vrouw ……..en dat ben jij……!!!!

    Ik heb geweldige herinneringen aan jou en jij zult voor altijd een bijzondere plaats in mijn hart hebben!!!

    Jos van der Linden

    Like

Laat hier je reactie achter