EYE Filmmuseum plaatst 3 films op YouTube!

zigeunerjongen_1960

Zoals wellicht bekend verzorgt EYE Filmmuseum de revisering en digitalisering van het complete oeuvre van Henk van der Linden. De eerste resultaten zijn nu voor een ieder te bewonderen op YouTube; de films Avonturen van een Zigeunerjongen, De Avonturen van Pietje Bell en Vier Rakkers en een Oude Jeep zijn in zijn geheel én in HD-kwaliteit op het kanaal van het Amsterdamse museum geplaatst! Veel kijkplezier!

Vier Rakkers en een Oude Jeep

De Avonturen van Pietje Bell

Avonturen van een Zigeunerjongen

Lees ook de special “Kleine kijkers, groot publiek: de kinderfilms van Rex Film” op de website van EYE.

Advertenties

8 gedachten over “EYE Filmmuseum plaatst 3 films op YouTube!

 1. Leuk dat deze films op YouTube zijn gezet. Ook ik was erg te spreken over de goede beeldkwaliteit. Heb Pietje Bell gekeken. Had deze film nog nooit eerder gezien maar vind het zeker 1 van de betere films die Van der Linden heeft gemaakt. Dit komt met name door de afwisseling met beelden uit Rotterdam. Veel van zijn andere films spelen zich immers uitsluitend in Zuid-Limburg af.

  Like

 2. Wat ontzettend leuk! Eindelijk na ongeveer 55 jaar, kan ik mezelf terug zien als kind in het circuspubliek bij Pietje Bel. Ik herleef mijn jeugd door al die plekken in Schinnense bossen en omgeving te zien, waar ik ben opgegroeid. Ik was er vaker toeschouwer bij filmopnames. Nu zijn de films zelfs te zien op YouTube en op de site van Eye! Geweldig, die erkenning voor Henk van der Linden. En terecht! Bedankt!!!

  Like

 3. Wat een fantastisch nieuws!! Zodoende gisteravond dan eindelijk De avonturen van Pietje Bell kunnen zien, want die was nooit op videoband of dvd uitgebracht. De beeldkwaliteit is uitmuntend, alsof je naar een film uit 2018 aan het kijken bent. Ook de andere films ga ik snel kijken en hopelijk volgt er snel meer, om van te smullen zo mooi dit!!

  Like

 4. perfect, eindelijk de complete films te zien van onze jeugd, hier zaten we op te wachten hopelijk worden ze ook uitgebracht op dvd in deze kwaliteit, dank aan EYEfilms maar in eerste instantie dank aan Henk en zijn crew

  Like

Laat hier je reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s