Reacties

ph_reacties
Ook zo genoten van de films van Henk van der Linden? Heb je een vraag?
Een mooie anekdote? Scroll naar beneden en laat gerust je reactie achter!

copyright

Advertenties

63 gedachtes over “Reacties

 1. Zoek contact met Lya Pijls. Ik kwam, toen ik in de films van Dik Trom, waarin zij o.a. blinde Nellie speelde, heel vaak bij haar ouders op de boerderij.

  Like

 2. Nieuwe kans voor iedereen die ‘De Avonturen van Pietje Bell’ in de gerestaureerde versie van EYE Filmmuseum nog niet heeft gezien. Op zondag 14 januari 2018 is de film in het bijzijn van acteur Jeu Consten te zien tijdens het LIMBURG FILM FESTIVAL. Het Limburgs Museum en EYE hebben deze vertoning mogelijk gemaakt. Aanvang: 13.45 uur. Meer informatie: zie https://www.limburgsmuseum.nl/nieuws/limburg-film-festival-bij-limburgs-museum/

  Frank Holthuizen

  Like

  1. Bedankt voor de tip. Helaas ben ik de aangegeven dag verhinderd. U spreekt over de mogelijkheid die er geweest is in Eye filmmuseum om de film van Pietje Bell daar te zien. Die kans heb ik dus ook gemist. Ik ga bij Eye informeren of ze de film nog ergens gaan vertonen. Ik moet deze film toch echt eens zien.

   Met dank

   Jeanne

   Like

 3. Beste Henny,

  Het was inderdaad een gouden tijd!
  Wat ik me nu realiseer is dat bijna alle spelers en speelsters ,de Cary Grants ,Robin Hoods.Ivanhoos,de Roger Moore”s Wiinnetoo’s en de Derrick’s zomaar uit Zuid Limburg kwamen.
  Wat zat hier toch een talent!

  Groetjes Sjef

  Like

  1. Beste Bjorn en Sjef, jullie stelden beide dezelfde vraag: “Waar bevonden zich de schoolgebouwen waar Billy Turf lessen volgde?”
   De betreffende gebouwen waren voormalige Mulo scholen midden in Hoensbroek en ze zijn inmiddels afgebroken om plaats te maken voor flatgebouwen.

   Like

 4. Hallo redactie!

  Allereerst: puik, maar dan ook echt PUIK werk dat jullie dit stuk geschiedenis hebben kunnen vastleggen. Ik kan me nog precies herinneren hoe mijn kennismaking met de films van Henk van der Linden was. Het begon met de Dik Trom films om te vervolgen met de films van Billy Turf. Vaak op zaterdagavond, bordje friet met een snack, en dan een Rex-film erin. En één stukje moet ik nog dagelijks aan terugdenken: Meneer Kwel (wijlen Jan Kruyk) die in ‘Billy Turf, het dikste studentje ter wereld’ door het plafond zat tijdens het diner met de directeur. Wij zeiden dan altijd: ‘Dag soep, dag kip, dag Kwel’.

  Rex Films lijkt overigens als een rode draad door m’n leven heen te lopen (samen met een kinderprogramma welke naam ik niet noem, maar dat terzijde), nu woon ik zelfs in de omgeving waar vele filmlocaties zich bevinden. Sterker nog: als ik naar mijn werk rijd, kom ik langs het internaat uit de Billy Turf films. Hoe leuk!

  Vroeg me eens wat af: zoeken jullie nog mensen die willen meeschrijven, meedenken etc.?

  Hoor het graag!

  Vriendelijke groet,
  Chris

  Like

  1. Beste Chris,
   Heb je reactie gelezen en het doet mij veel plezier dat je zo genoten hebt
   van mijn films.

   hartelijke groet.

   Henk van der Linden

   Like

   1. Hallo Henk.

    Het is al een hele poos geleden dat ik via de website info opvroeg over Jan Kruyk.
    Toen ik een paar maanden geleden de website weer bezocht zag ik het slechte nieuws dat hij is overleden.
    Nu typens , met een van uw films draaiend op de achtergrond , komt een vraag naar boven.
    Waar zijn de binnen opnamelocaties van de school/scholen van Billie Turf?
    Hiemee bedoel ik dus niet het bekende kasteel , maar de schoolgebouwen.

    Groetjes Bjorn

    Like

  2. Hallo,
   Graag wil ik reageren naar aanleiding van reacties bij Chris.
   Met veel genoegen denk ik regelmatig terug aan de tijd van vroeger,toen ik opgroeide in Thull.
   Regelmatig mocht ik figureren in de Films van onze Henny van der Linden.
   Genieten was het om op mooie zonnige dagen op locatie o.a de brunsummerheide opnames te maken.Als het weer slecht was werden de opnames gemaakt in de grotten in valkenburg,of in z’n studio in Thull.
   Mooi waren de opnames waar we gebruik maakte van paarden.
   Henny,s eigen paard Silver speelde meestal een hoofdrol.
   Regelmatig kom ik in Thull, en word dan iedere keer weer herrinnerd aan de tijd die een groot deel van mijn leven in een geweldige omgeving heb geleefd.
   Fijn om te lezen dat de lezers de reacties zo fijn waarderen

   Veel groeten,
   Sjef Meens

   Like

 5. Beste Henk,

  Als eerste wil ik zeggen dat ik grote fan ben van jouw films. Vooral de reeks van Billie Turf en Dik Trom worden regelmatig afgespeeld.

  Nu hoorde ik dat Billie Turf in de buurt van Schinnel en Thull is opgenomen. Morgen ga ik speciaal hiervoor die kant op. Kunt u mij een aantal locaties noemen die gerelateerd zijn aan deze films?

  U zou mij heel blij maken!

  Met vriendelijke groeten,
  Remco van Alst

  Like

   1. Hallo Joost,

    Dank je voor je bericht. De 2 kastelen heb ik al in de navigatie staan. Ik ben ook erg benieuwd naar het huis op de heuvel waar de boeven zich verscholen…

    Like

  1. Beste Remco. Geweldig dat je de locaties van de films gaat bezoeken. Als ik vandaag niet op vakantie zou gaan ging ik per direct met jou mee. Ik woon in de omg. van Schinnen/Thull. Het huis van de boeven is letterlijk t.o. Thull nr. 11 ;-). Ik wens je een fijne “Rexfilms” reis.

   Like

   1. Hartelijk dank voor je reactie.

    Bedoel je dit adres?

    Thull 11, 6365 AC Schinnen?

    Weet je nog meer leuke locaties?

    Like

  2. Heb ik 4 jaar geleden ook gedaan Remco..heel erg leuk.
   Wij zijn toen bij Kasteel Hoensbroek geweest en bij het internaat van Billy hier konden we alleen bij het hek kijken en er helaas niet in.
   Ook zijn we nog bij kasteel Terborg geweest waar ook vele scenes zijn opgenomen en nog wel veel te herkennen is…bijv.de rolschaatsscene met meester Kwel.
   Veel plezier alvast.
   Groeten Remko

   Like

  3. Beste Remco,
   Zojuist teruggekomen van enkele dagen vakantie las ik jouw mail met enkele vragen over mijn films over Billy Turf en Dik Trom. Het klopt dat het merendeel van mijn films is opgenomen in Thull (een gehucht nabij Schinnen waar ik woonde).
   Daar is nauwelijks een plekje te vinden of er zijn wel eens opnamen gemaakt!
   In Thull is een camping genaamd “De Krekelberg”. Deze hoeve is vele malen de achtergrond geweest voor filmopnamen en bestaat nog steeds. Aan dezelfde
   straat was ook de studio en woning van de Rex Film Productie.
   Inmiddels woon ik niet meer in Thull en de bungelo waar ook de Rex studio was
   gevestigd is afgebroken om plaats te maken voor een ander huis.

   Like

   1. Hallo Henk,

    Wat leuk dat ik een reactie van je hebt mogen ontvangen. Ik hoop dat je een fijne vakantie hebt gehad.

    Ondertussen zijn mijn vrouw al op locatie geweest. Onder andere naar de loactie van de bungalow, het internaat en waar de beroemde rolschaatsscene is opgenomen.

    Ik was zo brutaal om Raymond van Haaf te benaderen op Facebook voor deze locatie. Daar heb ik erg leuke reacties van gehad.

    Graag wil ik je bedanken voor de geweldige leuke films die je hebt gemaakt en de nostalgie die deze films met zich meebrengt.

    Misschien een laatste brutale vraag, maar zou ik misschien een foto of iets dergelijks met een handtekening kunnen krijgen?

    Ik zou je zeer erkentelijk zijn!

    Met vriendelijke groet,
    Remco van Alst

    Like

   2. Beste Remco van Alst
    Wilde je een foto sturen maar kon nergens jouw post adres vinden. Jammer…

    Like

 6. Ik heb uw website ontdekt en ik wil graag hartelijk bedankt zeggen voor uw prachtige films. Ik ben Engels en ik zocht Nederlandstalig films om mijn Nederlands te verbeteren. Ik was dus erg blij toen ik uw Dik Trom films hebben gevonden. Ik had ook veel interesse toen ik zag dat u films over Billy Turf hebben gemaakt want Ik heb jarenlang de Billy Bunter verhalen door Frank Richards gelezen. Er zit zeker de ‘smaak van Greyfriars’ in de films. Ik vind alle de films zo grappig en er is ook zulk een mooie sfeer met de vogelzang en de prachtige weiland. De fotografie is zeer mooi. Het was over Frank Richards gezegd dat ‘schrijven voor het jeugd is de hoogste roeping van een auteur, en niemand heeft het beter gedaan dan Frank Richards’ en ik wil zeggen dat niemand heeft beter jeugdfilms gemaakt dan Henk van den Linden.

  Liked by 1 persoon

  1. Beste John,
   Bedankt voor uw leuke brief. Vooral de reactie op de Billy Turf films vond ik prachtig en uw compliment betreffende het produceren van jeugdfilms eveneens.
   Met hartelijke groet.
   Henk van der Linden

   Like

 7. Vandaag een heerlijke nostalgische dag met oude Dik Trom films. De avonturen van Dik Trom begint in een gebied met veel molens. Nu vroegen wij ons af waar dit is opgenomen. Op het internet konden we hier niks over vinden. Hopelijk kunt u ons meer vertellen.

  Like

  1. Beste Stefanie,
   De molens zijn ergens in Zuid Holland opgenomen. Daar zijn ook enkele achtergrond shots met Dik Trom en veldwachter Flipse gefilmd. Ik vind het
   prachtig dat u nog zo geniet van die oude films! Deze werd gemaakt in 1957, dus nu 60 jaar geleden.
   Groeten.

   Henk van der Linden

   Like

 8. Een aantal weken geleden kwam ik tijdens het wandelen in gesprek met een dame die een brief wilde posten.
  We kwamen aan de praat, en ze vertelde mij dat ze jaren geleden de buurvrouw was van Henk van der Linden in Thull, waar ik ook geboren en gewoond heb.
  Tijdens het gesprek kwam ik erachter waar Henk (voor ons Hennie) nu woont.
  Ik besloot om hem te bezoeken maar maakte hiervoor geen afspraak.
  Na wat zoeken stond ik voor hun deur waarop in steen staat fam van der Linden
  Toen ik aanbelde werd de deur geopend door een dame die ik meteen herkende als zijn dochter Jos
  Toe ik dat zei vroeg ze wie ik was. Zij herkende mij niet na ruim 50 jaar.
  Ik vroeg of haar vader thuis was, waarop zij antwoorde die slaapt.
  Laat hem maar fijn slapen zei ik ,ik kom wel terug.
  Nee zei Jos ik ga even in de kamer kijken
  Henk was door de bel wakker geworden en vroeg wie is daar Jos.
  Sjef Meens antwoorde Jos ,waarop Henk riep laat hem binnenkomen.
  Na een hartelijke begroeting ,en onder het genot van een kop koffie met vlaai hebben we over vroeger gepraat.
  Ik herkende Henk meteen, ouder maar in wezen precies dezelfde zoals voor ruim 50 jaar.
  Het verbaasde mij dat Henk zich nog alles uit die tijd kon herinneren.
  Ik ben blij dat ik de stap genomen heb om Henk te bezoeken.
  Vooral om dat hij de man is waar ik met zeer veel genoegen aan terug denk,
  aan de mooie momenten tijden de filmopnames die we in ons mooie Limburgse land mochten beleven.
  Henk nogmaals dank hiervoor.

  Met vriendelijke groeten,

  Sjef Meens

  .

  .

  Like

 9. “Mijnheer Hennie” Zoals we u toen noemden in de tijd van de Palace en de films “Drie jongens en een hond”, ik hoor uw vader nog blaffen met die zakdoek voor zijn mond om Nero(?)/ Rex na te doen en de uren dat we in de zaal in die tent zaten en u in die ruimte onder het grote scherm om het geluid te monteren, u had toen die Amerikaanse VAN, met die houten zijkanten, gingen we mee naar Ter Worm zwemmen ! Ik hoor over allerhande films, maar zou graag die uit de beginperiode nog eens zien, ook die met Henk Rekers als crosser en van Loon uit de Passart, Arno Fijten, Adrie Nortier enz. Is er ergens een plek op internet waar deze nog te vinden of te koop zijn Ik ben benieuwd of u dit leest? vriendelijke groet,

  Like

  1. Beste Hans,
   Dat is een tijd geleden, begin jaren 1950! De films uit die tijd zijn nooit uitgebracht op VHS of DVD. De film met Bert Rekers is “De Lieverdjes uit Amsterdam”
   Arno Fijten is al geruime tijd geleden overleden en Adrie Nortier heb ik uit het
   oog verloren. Groet
   Henk van der Linden

   Like

 10. Vanavond heb ik drie zwart wit video,s van Dik Trom uit de kast gehaald.
  Een ouderwets gezellig avondje kijken met een hapje en een drankje.
  vroeger had ik er ook zo van genoten.
  Dik Trom…leuke gezellige films met een mooi eind goed, al goed gehalte en erg leuke herinneringen.
  Ik heb ook een hoop films op dvd.
  Binnekort maar weer een vd Linden avond houden.

  Like

 11. De gezellige maanden van het jaar komen er weer aan, bij ons betekent dat o.a. films van vroeger kijken. Gistermiddag de videorecorder weer aangesloten en alle films van Billy Turf gekeken, fantastisch! Ook na al die jaren blijven ze ijzersterk, ook mijn kinderen genieten er nu van en dat is prachtig om te zien. De grappen, de achtervolgingen, de locatie, de chemie tussen Jan Kruyk en Raymond van Haaf, werkelijk top!

  Like

 12. Jarenlang was er amper iets te vinden over de films van Henk van der Linden en nu stuit ik op deze website, wat een verrassing zeg. Genoten van de vele foto’s en informatie, zo wordt nog eens goed duidelijk wat Henk van der Linden ons geschonken heeft.

  Mocht hij dit lezen, dan hierbij nog veel dank voor de mooie jeugdherinneringen!

  Like

 13. Wat ’n ontdekking deze website, prachtig overzicht van ’t werk van dhr. v/d Linden. Heb fijne herinneringen aan veel films en bekijk ze nog met regelmaat. Leuk om nu ook foto’s te zien en achtergrondinformatie te lezen, erg interessant allemaal. Ik ga in de vakantieperiode met ’t gezin eens ’n kijkje nemen bij kasteel Hoensbroek!

  Like

 14. Waren mooie tijden zondags naar de film in de Luxor in Hoensbroek daarna lekker frieten van Harrie van Houwesj in het keetje bie de Meulebeek geweldig. Compliment voor de heer vd Linden zijn vrouw en kinderen Jos en Cor.

  Like

 15. Fijne herinneringen aan de vele films van Henk van der Linden, bij het zien van al het moois op deze website ging het weer kriebelen en zijn de oude videobanden uit het stof gehaald. Weer gelachen en genoten, maar dit keer met m’n eigen kinderen die het ook prachtig vonden!

  Like

 16. Hele mooie en leuke kinderfilms ook spannend, zou ze graag eens met onze kleinkinderen nog willen zien maar jammer ze zijn niet te koop op video of dvd jammer. Was altijd leuk zondags naar de film schitterend.

  Like

 17. Zeer mooie en verzorgde site over het enorme erfgoed van Nederlandse films die Dhr. van der Linden en zijn team ons hebben nagelaten! Er zijn inmiddels al heel wat jaartjes verstreken, maar toch vergaat mij het kijkplezier geen moment. Persoonlijk ben ik vooral fan van de Billie Turf films. Nu ik deze informatie/foto’s/video’s weer eens terug zie ben ik vooral benieuwd naar de acteurs van deze films. Bijvoorbeeld Jan Kruyk (Meester Kwel), kan iemand mij vertellen of deze acteur nog in leven is? En de andere (vooral oudere) acteurs in de Billie Turf films? Deze moeten toch inmiddels al op leeftijd zijn…

  Nogmaals chapeau, mooie site!

  Like

 18. Toen vorige week die moderne Dik Trom weer op televisie was, deed me dat weer verlangen naar de oude films van Henk van der Linden. Dan wel met een veel lager budget gemaakt en zonder de hedendaagse technieken, maar zóveel leuker om te zien! Juist nu, met alle digitale snufjes die filmmakers voorhanden hebben, merk je dat Henk van der Linden een vakman en klasbak was.

  Afgelopen weekend dus op zolder alle videobanden opgezocht en weer ouderwets genoten! Als deze films nou toch eens op televisie uitgezonden zouden worden, de publieke omroepen liggen naar mijn mening echt te slapen!

  Like

 19. Ah! Eindelijk een website voor dhr. van der Linden die recht doet aan zijn gigantische collectie films. Heel mooi ook dat er aandacht is voor de acteurs en achtergrondinformatie. Een genot om te bezoeken en langs deze weg wil ik dhr. van der Linden ook graag bedanken voor het moois dat hij ons geschonken heeft, een verrijking van mijn jeugdjaren!

  Like

 20. Een geweldig mooie site! De naam van Miepje Biessen mis ik in de lijst van acteurs.
  Voor de rest kan ik nergens iets op aanmerken. Wat zal Henk in zijn sas zijn.

  Like

 21. wat een geweldige site, het is jeugdsentiment. Oude tijden herleven, het mogen meedoen in een van de films, de locaties zoals de brunsummerheide en de mooiste plek van Schinnen het toscaans aandoende Thull. Wie kan mij vertellen waar ik de dvd avonturen van een zigeunerjongen kan krijgen. Ik speelde destijds mee in deze film.

  Like

 22. Wat een nostalgie roept deze website op! Als kind woonde ik in Schinnen en was herhaaldelijk getuige van het maken van filmopnames in ‘ons’ bos. Ik droomde er toentertijd van om filmregisseur te worden. Niets van terechtgekomen.
  Mijn schoolklas is een keer gevraagd te figureren in de film Pietje Bell en het circus. Wij waren circuspubliek en moesten keer op keer naar buiten rennen en brand, brand roepen. Zonder te lachen, natuurlijk. Prachtige ervaring was dat. Toen de film vertoond werd in de bioscoop in Hoensbroek voor onze klas, was ik ziek. Ik heb mezelf (nu 62 jaar oud) dus nooit teruggezien en ik vraag me al steeds af of er nog ergens een mogelijkheid is om deze film te bekijken of te kopen. Wie weet dat?

  Like

 23. Ging als klein ventje voor (als ik me niet vergis) 1 gulden en 50 cent naar “Dik Trom Weet Raad” in het Astra Theater, zo’n beetje ieder kinderfeestje van vriendjes werd daar gehouden dus deze film kan ik nog altijd dromen.

  Er is in de tussentijd veel veranderd en verdwenen, maar de videobanden van Dik Trom blijven voor altijd in de kast staan! En inderdaad, mijnheer Van der Linden is een held.

  Like

 24. Geweldige films met scherpe conversaties en onbetaalbare humor!
  Vroeger als kind met veel plezier gekeken en ook nu nog zeer amusant.
  De site is een mooi gebaar aan dhr. van der Linden.
  Ook vind ik het interessant om over de achtergronden van de films/locaties te lezen. Mede dankzij hulp van deze site heb ik de video van Sjors en Sjimmie en het zwaard van Krijn kunnen achterhalen, die binnenkort met een paar vrienden op de buis wordt afgespeeld! Fantastisch!!!

  Like

 25. Vroeger draaiden we de videobanden van Billie Turf zo’n beetje ieder weekend, we konden de tekst bijna letterlijk meezeggen. Goede herinneringen aan de streken van Turf en de achtervolgingen door meneer Kwel, wat hebben we veel plezier gehad en vaak samen met de kinderen uit de straat.

  Helaas hebben de videobanden een verhuizing niet overleefd dus was het weerzien op deze website een feest der herkenning. Wat zou het mooi zijn als deze films nog eens op dvd zouden verschijnen, dan kan ik mijn zoontje ook laten genieten van de geweldige scenes!

  Like

 26. De Robins en het robotkomplot was de favoriete film van mij en m’n zusje, we deden alsof we de zussen in de film waren! Wat waren we bang voor de robots en de grot… Plots moest ik weer aan de film denken en belandde op deze site, waar ik zag dat de film op DVD te verkrijgen is. Na een korte speurtocht een exemplaar gevonden en afgelopen weekend na zoveel jaren weer gezien, prachtig!

  Like

 27. Ik kreeg vandaag een persoonlijke email van dhr.van der Linden met de boodschap dat deze website er was gekomen.Een aantal jaren geleden was ik via Kees Blokker met hem in contact gekomen.We gingen in dat jaar in Zuid Limburg met vakantie en het leek ons toen leuk om ook daar een aantal plekken te gaan bezoeken waar de vele opnames zijn gemaakt.
  Gezien wij uit het noorden komen en dus niet veel in Limburg komen hebben we toen op aanraden van dhr van der Linden een aantal locaties bezocht.
  Leuke en website met veel informatie waar in de toekomst vast veel bij zal komen

  Like

  1. Beste Remko,

   Enige tijd geleden heb ik ook persoonlijk email contact met dhr. van der Linden gehad.
   Dhr. van der Linden vertelde mij vooral waar alle drie de Billie Turf films waren opgenomen op locatie. Veel van deze locaties ben ik ook gaan opzoeken en foto’s van gemaakt hoe het er vandaag de dag uitziet. “toen en nu”.
   Zoals de sportvelden (billie turf het dikste studentje ter wereld) zijn er helaas nu niet meer. En ook de scholen (beide gelegen in Hoensbroek), dus de binnen opnames zijn er niet meer. Alleen de buiten opname locatie is er nog: Kasteel Reijmersbeek in Nuth staat er nog.
   Geweldig werk heeft dhr. van der Linden en zijn team nagelaten!

   Like

  2. Goedemorgen,

   Zou u een paar locaties met mij willen delen?

   Ik ga morgen namelijk speciaal hiervoor die kant op.

   Met vriendelijke groeten,
   Remco van Alst

   Like

 28. Zoveel herinneringen komen boven toen ik deze website vond, geweldig zeg. Opa en oma hadden veel videobanden en op zondag moest het gebeuren, samen met m’n zusje kijken naar Billie Turf met een groot glas limonade. Inmiddels staat een afspraak om dat nog eens over te doen, nu samen met onze kinderen en… een stuk gebak! Bedankt!

  Like

 29. Wat fijn dat ik deze website heb ontdekt, er komen meteen een hoop herinneringen van vroeger boven! In mijn jonge jaren genoten van zoveel films en bij het zien van de posters en foto’s hier krijg ik weer zin om de video’s op zolder op te zoeken. Prachtig, bedankt Henk van der Linden voor die mooie, fijne films!

  Like

Laat hier je reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s