Toen & nu

ph_toenennu
Onderstaande foto’s tonen enkele huidige situaties van locaties die gebruikt zijn in de films.

vijver_snorkel
De vijver die in Billy Turf Haantje de voorste te zien is. Meester Snorkel gaat met zijn rubberbootje vissen, Billy brengt deze tot zinken als hij tijdens het boogschieten een pijl in de boot schiet. Deze vijver ligt overigens pal naast Kasteel Reymersbeek in Nuth, dat decor stond voor het internaat.vijver_tnhregelbocht_directeur
Als in Billy Turf het dikste studentje ter wereld de directeur dringend de stad in moet vertrekt hij met de auto. Deze slaat echter op hol en de directeur scheurt vervolgens door het Limburgse landschap. Dit is het kleine straatje voor de brug voordat je Kasteel Reymersbeek bereikt.bocht_tnhregelboom_directeur
In Billy Turf Haantje de voorste schakelt de directeur de hulp van meester Kwel in om een beetje fit te geraken. Ze doen aan gymnastiek en zwemmen maar er wordt ook gefietst. Als het de directeur allemaal letterlijk iets te snel gaat, eindigt de fietstocht tegen een boom.boom_tnhregelachtervolging_josHierboven zie je de Oliemolenderweg te Spaubeek, hier werd de scène gefilmd waar Jossie op haar brommer door de boeven wordt achtervolgd in Billy Turf Haantje de voorste. Op de achtergrond is Station Spaubeek te zien. achtervolging_tnhregeloprit_nuth11aNog zo’n herkenbare plek; de oprit naar de woning waar de boeven zich schuilhouden. Billy en Jossie proberen hier het losgeld terug te pakken in Billy Turf contra Kwel. Ook in Billy Turf Haantje de voorste is deze locatie te zien. Hier woonde Henk van der Linden jarenlang met zijn gezin, na de verhuizing is de woning helaas gesloopt. Wil je zelf eens kijken? Het adres is Thull 11a in Schinnen.
oprit_tnhregelpijl_en_boog
In Billy Turf Haantje de voorste besluit Billy om zijn boogschiettalent eens te testen, wat – zoals je eerder op deze pagina al kon zien – niet al te best uitpakt voor het lerarenkorps… Hierboven de locatie waar de directeur het haasje is. Wederom is dit bij Kasteel Reymersbeek in Nuth.
pijl_tn
hregel
rolschaatsen
Rolschaatsen, dat heb ik altijd al zo graag willen doen“, sprak meester Kwel in Billy Turf contra Kwel. Waarschijnlijk bleef het bij die ene keer, want helemaal goed loopt het niet af voor de arme Kwel. Deze scène is gefilmd bij Kasteel Terborgh in Schinnen.
rolschaatsen_tn
hregel
bungalow_de_korenbloem
In De lieverdjes uit Amsterdam vieren zusjes Ine en Kitty vakantie in bungalow “De Korenbloem”. De buitenopnames zijn gefilmd bij de overbuurman van Henk van der Linden, Thull 11D is het adres van deze woning. Ook in Wie ’t laatst lacht was de bungalow te zien, Jos en haar broertje waren de bewoners.
bungalow_de_korenbloem_tnhregel
Met dank aan Renaldo Smeets voor het toesturen van de foto’s!
Heb jij ook fotomateriaal? Gebruik onze Contact-pagina. Hartelijk dank!

copyright

Advertenties

Laat hier je reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s